Logo

Na de landencompetitie is donderdag ook de individuele competitie tijdens de 57ste editie van de Europese Jeugdkampioenschappen van start gegaan. Tot nu toe leggen de Belgen een parcours af dat beter is dan de loting had doen vermoeden.

Alleen Martin Allegro had zijn laatste EJK waarschijnlijk anders gezien, want hij moest forfait geven voor de individuele en dubbelcompetities. Arthur Bilas (jongens junioren), Laurens Devos en Valentin Pieraert (jongens cadetten) wisten zich dan weer knap naar de tweede ronde te vechten door sterkere tegenstanders te verslaan. Voor Thibaut Darcis en Jasper Merckx wacht de consolatie, terwijl Matthias Janssens uitgespeeld is.

Bij de dames staat iedereen zoals verwacht in de tweede ronde. Enkel Margot Degraef kreeg daarvoor op papier een sterkere tegenstandster tegenover zich, maar versloeg de Finse Kirichenko met 4-0. Lauranne Hackemack kreeg na een eerste zege een vrijgeleide naar dankzij een walk-over. Lisa Lung (2de reekshoofd) komt vrijdag pas voor het eerst in actie in het enkelspel.

Ook in het dubbelspel zijn er nog medaillekansen voor de Belgen. Maar liefst elf landgenoten hebben zich bij de beste 32 geplaatst, al dan niet met een buitenlandse gelegenheidspartner. Lisa Lung is de enige Belgische overlevende in de dubbel gemengd bij de cadetten en strijdt met de Roemeen Sipos voor een plaats in de 1/8ste finales.