Logo

De Belgische meisjes hebben zich in het Portugese Lissabon kampioen gekroond in de Standard Division tijdens de Europese Kampioenschappen voor Landenteams.

Het Belgische damesteam - dat voor het eerst sinds lang acte de présence gaf tijdens een EK - was topfavoriet in de derde divisie en wist succesvol met de druk om te gaan. Het jonge team, bestaande uit Lisa Lung (foto), Eline Loyen, Margo Degraef en Lauranne Hackemack bleven iedereen de baas. Pas in de finale werd een eerste individuele nederlaag geboekt, maar dat kon de promotie naar de Challenge Division niet in de weg staan.

Ook de heren waren op zoek naar promotie. Zij wouden zich op de volgende editie scharen bij de top van de Europese landen. Een finale in de Challenge Division was daarvoor noodzakelijk, maar het team van Jean-Michel Saive, Cedric Nuytinck, Robin Devos, Lauric Jean en Florent Lambiet strandde helaas op een vierde plaats. Grote man was Cedric Nuytinck die quasi ongeslagen bleef, inclusief enkele puike performances zoals tegen de Engelsman Liam Pitchford.