Logo

Een grote Belgische delegatie van veteranen – spelers van veertig jaar en ouder – zijn afgezakt naar het Finse Tampere. Na twee dagen vriendschappelijke strijd is duidelijk wie in het enkel- en dubbelspel mag verder spelen om de medailles.

Ons land is goed vertegenwoordigd met twintig heren en achttien dames verspreid over dertien verschillende categorieën. De heren zijn het sterkst vertegenwoordigd in de categorie ouder dan 40 jaar (zes deelnemers), terwijl de dames met eenzelfde kwantiteit hebben ingeschreven in de reeks ouder dan 50 jaar. De balans na de kwalificaties mag goed genoemd te worden. De helft van de heren plaatste zich voor de hoofdtabel, terwijl bij de dames acht speelsters nog kans maken op het podium.

Ook in het dubbelspel is de poulefase afgerond met vijf herenteams (op dertien) en vier damesteams (op tien) die zich voor het vervolgtornooi plaatsten. Bij de dames 85+ is België overigens zegezeker: met drie speelsters in twee duo's die in één wedstrijd deze reeks beslechten is er dus al zeker een gouden en een zilveren medaille die de delegatie mag meebrengen op de terugreis.

Bekende namen onder de Belgische deelnemers vinden we in eerste instantie bij de dames, waar A-speelster Cécile Ozer met haar ploeggenote Magali Charlier zich heeft ingeschreven. Zij krijgen in die reeks de concurrentie van voormalig A-speelster Anja Vandenberghe (foto), met haar vaste tornooigezel Kathleen De Wachter. Bij de heren kunnen vaste deelnemers Guy Meerschaut en Bruno Palinckx een belletje doen rinkelen, net als de familie Zwaenepoel (Bob en Luc) die mee de leiding in handen hebben bij landskampioen Nodo Ekeren.