Logo

Arthur Bilas is de enige landgenoot die tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen in het enkelspel nog op medaillekoers ligt. In het dubbelspel behaalden twee duo's de 1/8ste finales van zaterdag.

Bilas (ER-21) stuntte in de derde ronde met een bijzonder overtuigende 4-0 overwinning  op de Fransman Nolan Givone (ER-15). Morgen wacht Arthur (foto) in de 1/8ste finale een nieuwe zware tegenstander met de Duitser Klein (ER-7). Florian Cnudde, Lisa Lung en Jana Bernard overleefden de derde ronde helaas niet.

In het dubbelspel heeft de Belgische delegatie nog twee kansen op een medaille. Zowel het meisjesduo Lung / Loyen als Thibaut Darcis – met zijn Roemeense partner Manole – hebben de 1/8ste finales bereikt bij de junioren. Vooral de juniores behoren als vierde reekshoofd tot de medaillekandidaten, terwijl Darcis en Manole eerder bij de outsiders horen.

Door hun vroege uitschakeling zijn Valentin Pieraert en Margo Degraef, samen met heel wat andere Belgische spelers, opgevist in de troostcompetitie. Zij zijn echter de enigen die zich daar tot in de 1/8ste finales wisten te knokken.