Logo

Het Belgische cadettentrio heeft in extremis het behoud verzekert in de eerste divisie van de Europese Jeugdkampioenschappen.

Ne een derde plaats in de poule en verlies van Turkije en Wit-Rusland in de play-offs, gingen Laurens Devos (foto), Romain Gaspar en Denis Rosier in de tweede fase van het tornooi op zoek naar de zeventiende plaats in het eindklassement, wat hen alsnog het behoud zou opleveren. In groep M kwam het Belgische trio niet echt in gevaar. Ook in de halve finales ging Finland vlot voor de bijl. De laatste concurrent voor de reddingsplaats was Slowakije. Met amper een setverlies in het dubbelspel is de handhaving op het hoogste niveau allerminst gestolen.

Nadat ze eerder een medaillekans verloren zagen gaan, konden de meisjes junioren niet meer winnen. In de strijd om plaats zeven kreeg Eline Loyen op de derde plaats een walk over. Tegelijk kreeg Marie Maesen een eerste speelkans op het EJK in plaats van Lisa Lung. Engeland bleek ondanks de 1-0 voorsprong voor aanvang van de wedstrijd uiteindelijk toch met 2-3 net iets te sterk voor de verzwakte juniores die zo beslag leggen op niettemin een mooie achtste plaats.

De jongens junioren eindigden wel met winst. In de strijd om de elfde plaats versloeg het Oostenrijk met 3-1. De meisjes cadetten eindigen tenslotte op een puike veertiende plaats na een nipt verlies tegen Slovakije.