Logo

Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus vindt in het Franse Schiltigheim voor de elfde maal de Euro Mini Champ's plaats, een officieus Europees Kampioenschappen voor miniemen (geboortejaar 2003 en 2004).

België vaardigde dit jaar in totaal tien spelertjes af, die het in hun leeftijdsreeks zullen opnemen met andere Europese talenten. Uit het geboortejaar 2003 zijn dat slechts drie spelers (Nicolas Degros, Adrien Rassenfosse en Estelle Duvivier) terwijl er in de jongere leeftijdsreeks (geboortejaar 2004) zeven spelertjes aan tafel zullen verschijnen: vier jongens (Tim Giltia, Lucas Hauterat, Louis Laffineur en Nolan Lerat) en drie meisjes (Anouk Beniers, Sara Devos en Julie Van Hauwaert).

Het is een bijzonder zware afvallingsrace, waarbij er op twee dagen tijd – in het beste geval – vier poules moeten doorlopen worden om zich uiteindelijk bij de laatste 32 te plaatsen. Niet laatste eindigen is steeds de opdracht, want dan val je terug naar de troostreeks. Door het afvallen van de zwakste spelers per fase, stijgt de moeilijkheidsgraad in elke nieuwe poule.