Logo

Het herenteam heeft de groepswinst in de tweede divisie tijdens de kwalificatiefase van de Europese Kampioenschappen te pakken. De ongeslagen status is het wel kwijt tegen Israël.

Cedric Nuytinck (foto) opende de score met een makkelijke zege op Ron Davidovitz, maar Florent Lambiet boog in de belle voor Omri Ben Ari. In een nieuwe belle bracht Robin Devos de jonge Belgische ploeg opnieuw op voorsprong. Ben Ari bleek echter ook (makkelijk) de baas op Nuytinck, waarna Lambiet in zijn tweede belle van het duel opnieuw net te kort schoot tegen de sterke invaller Shimon Rabinovich.

2 - 3 België - Israël
1-0Cedric NUYTINCK-Ron DAVIDOVITZ3-010, 4, 6
1-1Florent LAMBIET-Omri BEN ARI2-3-7, 10, 5, -9, -7
2-1Robin DEVOS-Michael TAUBER3-24, -5, 10, -6, 5
2-2Cedrc NUYTINCK-Omri BEN ARI0-3-9, 6, -7
2-3Florent LAMBIET-Shimon RABINOVICH2-3-6, -6, 8, 8, -7

 

Ondanks deze nederlaag wint het Belgische trio groep H in de tweede divisie, dankzij een betere onderlinge score op Israël en Zwitserland, die ook twee wedstrijden winnend konden afsluiten. Hierdoor treden ze morgenavond aan in de hoofdtabel van de tweede divisie. Om 19 uur lokale tijd wacht dan een duel tegen Turkije in wat je als een kwartfinale kan beschouwen. Bij winst wacht Litouwen of Engeland. Als de Belgische heren ook de finale winnen, zijn ze volgend jaar verzekerd van deelname aan de Champions Division. Bij verlies zal de individuele ranking van de beste drie Belgen belangrijk zijn om alsnog te promoveren.