Logo

De Belgische dames eindigden op een logische derde plek in hun kwalificatiepoule van de tweede divisie tijdens de Europese Kampioenschappen in het Russische Ekatarinaburg.

Nathalie Marchetti (foto) werd in het laatste groepsduel als eerste speelster naar voor geschoven, maar de Waalse kon niet voorkomen dat Maria Tsaptsinos Engeland op voorsprong bracht. Het was nochtans een spannende strijd, waarin Marchetti tot twee maal toe een setachterstand kon goedmaken maar in de belle ging ze met 10-12 toch de boot in.

Lisa Lung verteerde de nipte setverliezen tegen Kelly Sibley niet goed en kwam er in de derde set niet meer aan te pas. Eline Loyen bracht terug hoop in het Belgische kamp met winst op Karina Le Fevre, maar Marchetti moest ook in Sibley haar meerdere erkennen in de beslissende vijfde set. 

1 - 3 België - Engeland
0-1Nathalie MARCHETTI-Maria TSAPTSINOS2-3-8, 7, 11, -8, -10
0-2Lisa LUNG-Kelly SIBLEY0-3-8, -9, -3
1-2Eline LOYEN-Karina LE FEVRE3-17, 6, -3, 1
1-3Nathalie MACHETTI-Maria TSAPTSINOS2-3-3, -7, 7, 7, -6

 

Door het verlies eindigt België toch nog op een logische derde plaats. In de troostreeks wacht nu een duel tegen Kosovo in de strijd om de 25ste plaats. Daarvoor zal het meisjeskwartet in totaal nog drie wedstrijden moeten winnen. In het slechtste geval eindigen ze laatste op plaats 31.