Logo

De Belgische junioren hebben in tweede instantie hun plaats in de 1/8ste finales alsnog veilig gesteld. In een wedstrijd van de laatste kans versloeg het Belgische trio Israël.

Thibaut Darcis, Laurens Devos, Valentin Pieraert en Florian Cnudde wisten hun tweede plaatsing in de groep niet te verzilveren, maar kregen dankzij een derde plek wel nog twee kansen om zich te plaatsen voor de 1/8ste finales. Een eerste kans tegen Italië, dat ook derde werd in haar eigen groep, ging met 1-3 verloren. Deze morgen kreeg het Belgische kwartet een laatste kans in een duel tegen Israël, de winnaar van een groep uit tweede divisie.

Het verschil tussen beide teams was niet zo groot, maar toch wonnen Thibaut, Laurens en Valentin (foto) met ruime 3-0 cijfers. De eetstanden waren spannender: enkel Devos bleef helemaal ongeslagen.

Met deze winst zijn de Belgische junioren jongens zo goed als zeker van het behoud. Ze moeten slechts een wedstrijd meer winnen. Anderzijds zou hun plaatsing toch een kwartfinale moeten betekenen, maar kopman Knudde kon in Zagreb niet zegevieren en bleef na de eerste twee wedstrijden zelfs aan de kant.