Logo

De Belgische teams tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen zijn allemaal nog in de running voor de 1/8ste finales. De meisjes cadetten en jongens junioren moeten daarvoor echter play-offs spelen na een verlies tegen Hongarije.

De jongens cadetten (Adrien Rassenfosse, Olav Kosolosky, David Comeliau en Quentin Jacques) wisten in groep A hun tweede plaats goed te verdedigen. Met zeges op Griekenland en Polen lieten ze beide landen mooi achter zich in de strijd om de felbegeerde plaatsen voor de eindtabel. Enkel toernooifavoriet Rusland was met 3-0 te sterk voor het kwartet.

Eenzelfde verhaal bij de meisjes junioren (Lisa Lung, Eline Loyen, Margo Degraef en Natacha Koszulap). Zij moesten enkel hun meerdere erkennen in opnieuw Rusland, maar bleven wel de baas over Turkije en Hongarije om zo tweede te eindigen in hun poule.

Maelys Dahy, Jana Bernard en Estelle Duvivier konden hun tweede plaatsing in groep C dan weer net niet verzilveren. Ze wonnen wel van Wit-Rusland, maar groepsfavoriet Polen én een verrassend sterk Hongarije verwezen hen naar de derde plaats van de groep. Zij krijgen morgen een eerste kans om zich toch voor de 1/8ste finales te plaatsen tegen Turkije.

Het jongens juniorenteam heeft al een eerste kans gekregen om het behoud op het hoogste niveau al wat veiliger te stellen, maar gingen in een eerste play-offwedstrijd met 0-3 onderuit tegen Italië. Eerder waren ook groepsfavoriet Duitsland en (opnieuw) een sterk Hongarij hen de baas. Wit-Rusland werd dan weer nipt met 3-2 verslagen. Zondag wacht een laatste kans voor de 1/8ste finales tegen Israël.