Logo

De Belgische meisjes cadetten hebben in Zagreb hun laatste kans op behoud niet kunnen verzilveren. In de ultieme ontmoeting met Kroatië dolven ze met 1-3 het onderspit.

De "bezoekende" kopvrouw Marta Vukelic was in het openingsduel net iets sterker dan Maelys Dahy (-9, -10, -10), maar Jana Bernard (foto) bracht de stand in evenwicht met een zeer vlotte overwinning op Klara Bardiac.

Als Kroatië het dubbelspel naar zich toe trekt in vier sets, is het alle hens aan dek. In een nieuw uitermate spannend duel, waarbij elke set slechts met het kleinste verschil werd beslecht, moest Jana toch in vier sets haar meerdere erkennen in Vukelic.

Met deze nederlaag eindigen de meisjes ietwat teleurstellend op de 18de plek, net een plaats te laag om de degradatie uit de 1ste divisie te ontlopen.

 

Op de laatste speeldag van de lendencompetitie kwamen nog twee Belgische teams in actie zonder al te veel inzet. De jongens cadetten wonnen met 3-0 van Turkije en eindigen zo op een respectabele elfde plaats.

Dankzij een laatste zege op Noorwegen (3-1) konden de meisjes junioren hun blazoen nog lichtjes oppoetsen met een dertiende plek. Toch wat teleurstellend als je een kleine underdog bent voor een medailleplaats.