Logo

België heefteen tweede medaille vast tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen. Na het brons voor de jongens junioren in teamverband, wisten Eline Loyen en Lisa Lung goud te veroveren in het dubbelspel bij de meisjes junioren.

Zeven spelers/dubbels wisten in de individuele en dubbelcompetitie in Zagreb de 1/8ste finales te behalen. Lisa Lung bleef op drie vlakken in de medaillerace (meisjes junioren; individueel, dubbelspel met Eline Loyen en gemengd dubbel met Florian Cnudde). Olav Kosolosky (jongens cadetten; individueel en in het dubbelspel met Adrien Rassenfosse) en Eline Loyen (meisjes junioren; individueel en dubbelspel met Lisa Lung) behielden twee kansen op een podium. Verder wisten ook het dubbelparen Bernard/Dahy (meisjes cadetten), Darcis/Devos (jongens junioren) en Degraef/Koszulap (meisjes junioren) de eerste rondes te overleven.

Slechts drie wisten zich uiteindelijk knap bij de beste acht te plaatsen (Kosolosky/Rassenfosse, Loyen/Lung en Eline Loyen) en hielden hun hoop op een medaille levend. Eline Loyen moest individueel buigen voor de Roemeense titelfavoriete en latere winnares Adina Diaconu, terwijl Kosolsky en Rassenfosse hun eerdere stunt tegen een Frans team niet konden herhalen. Het meisjesduo Loyen/Lung kreeg ook een titelfavoriet tegenover zich met het Russische duo Malanina/Chernoray, maar wisten wel een stunt neer te zetten met een bijzonder ruime 3-0 overwinning.

Met de zekerheid van minstens een bronzen medaille, keek het Limburgse dubbelpaar in de ogen van een Spaans duo, dat eerder ook al een medaillekandidaat kon uitschakelen. Opnieuw bleken de Vlaamse meisjes echter niet te stoppen (3-1). In de finale kon Loyen dan weer revanche nemen op haar individuele uitschakeling tegen de Roemeense Diaconu. In een spannend duel trok het Belgische duo aan het langste eind met een prachtige gouden medaille als gevolg. Trainer Marc Closset was nadien bijzonder trots op zijn poulains (foto).