Logo

Vorig weekend vonden in het Franse Schiltigheim naar goede gewoonte de Euro Mini Champs plaats, het officieuze Europese Kampioenschap voor spelers jonger dan elf jaar. Nolan Lerat was de beste Belg met een sterke 15de plaats bij de jongens geboren in 2005.

Lerat (foto) overleefde als enige landgenoot de eerste ronde van de eindtabel (met 32 spelers), maar moest nadien wachten tot zijn laatste wedstrijd om nog een zege te boeken. In dezelfde leeftijdsgroep wisten ook Xavier Wats (22ste) en Tim Giltia (24ste) de hoofdtabel te bereiken.

Soléane Anciaux bereikte bij de meisjes uit hetzelfde jaar een knappe 23ste plaats, voor Sara Devos (29ste). Louis Laffineur (jongens uit 2004) legde uiteindelijk beslag op een 26ste plaats.

 

In de troostreeks presteerden de jongens en meisjes uit 2005 eveneens vrij sterk, na het missen van de hoofdtabel. Julie Van Hauwaert veroverde goud, Manon Detiège eindigde op een zesde plek, terwijl Alessi Massart bij de jongens knap zevende eindigde.

Felix Ceuvelier (41ste, jongens 2004), Anouk Beniers (25ste, meisjes 2004) en Evi Wallaert (33ste, meisjes 2004) vervolledigen de Belgische vertegenwoordiging in de consolaties.