Logo

Na hun Europese titel bij de junioren, kroonden Eline Loyen en Lisa Lung zich zonet ook tot Europees kampioen bij de beloften.

In een hogere reeks werd het Belgische duo toch reeds als medaillekandidaat beschouwd met een derde/vierde plaats op de plaatsingslijst. Die eer maakten de Limburgse meisjes waar door zich zonder al te veel tegenstand te plaatsen voor de halve finales.

Daarin trokken Loyen en Lung in vier sets aan het langste eind tegen het Wit-Russische duo Nikitchanka en Patseyeva. De eerste set ging ruim verloren, maar dat werd meteen rechtgezet. In een spannend slot wisten de meisjes de twee volgende sets zich toe te eigenen.

De spanning in de finale was bijzonder hard te snijden. De eerste set ging opnieuw verloren (12-10) tegen het Roemeense topduo Diaconu/Dragoman. Beide dubbelparen gaven elkaar geen duimbreed toe in deze finale, maar toch slaagden Eline en Lisa erin om het duel met 3-1 in hun voordeel te beslechten.

Na hun Europese titel bij de junioren (-18) afgelopen zomer, veroveren ze dus opnieuw goud in het dubbelspel in een oudere leeftijdsreeks: de beloften (-21).

 

Tussen de twee finales door, trad Lisa Lung ook nog in de arena van het enkelspel. Ze nam het als juniore in de halve finales bij de meisjes op tegen de Duitse Wan Yuan. Daarin trok ze snel in vier sets aan het kortste eind. De bronzen medaille was reeds zeker én er kwam nog een finale in het dubbelspel aan...