Logo

De Limburgse Lisa Lung bereikte vandaag de halve finales van de Europese Kampioenschappen voor beloften (-21). Martin Allegro wist zich tot in de kwartfinales te knokken.

Belgische sensaties tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen voor beloften. Martin Allegro moest zich als nummer 14 op de kwalificatielijst wel plaatsen voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi. De Waal deed dat ook door zijn tweede kwalificatiegroep winnend af te sluiten. In de 1/8ste finales wrong hij zich bovendien nipt voorbij de Pool Party Zatowka (4-3). Een medaille bleef echter buiten het zicht van de speler van indeland Jülich, want tegen Darko Jorgic kwam hij in geen enkele set in aanspraak op winst.

Nog mooier is het parcours van Lisa Lung (foto). Ondanks een moeilijke start met verlies in haar openingswedstrijd van haar kwalificatiegroep, wist ze zich toch te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde. Ook daarin trok ze – ondanks een nederlaag – aan het langste eind in de strijd om de tweede plaats. Hierdoor verwierf ze alsnog haar ticket voor de hoofdtabel. Dat leverde haar een wedstrijd op tegen de Engelse Ho Tin Tin, de nummer twee van het toernooi. In een duel van zes sets wist Lung zich voorbij haar oudere tegenstandster te knokken, om daarna een bronzen medaille veilig te stellen door de Russische Guseva in een thriller opzij te zetten.

Morgen wacht de speelster van P.W. Diest een halve finale tegen de Duitse Wan Yuan. In het dubbelspel zullen de regerende Europese Juniorekampioenen Lung en Loyen morgen eveneens in de halve finale verschijnen.