Logo

De Belgische heren hebben de groepsfase van de Challenge Division tijdens het Europees Kampioenschap voor Landenteams in het Groothertogdom Luxemburg met glans doorstaan. Na winst tegen Estland en groepsfavoriet Hongarije, moest ook Finland er aan geloven.

Finland trad zonder kopman Olah Benedek aan, maar Robin Devos moest in de openingswedstrijd wel vol aan de bak tegen Alex Naumi. Na nipte verliezen in de eerste twee sets trok de Antwerpenaar de wedstrijd toch nog makkelijk naar zich toe.

Kopman Cedric Nuytinck (foto) blijft voorlopig ongeslagen op dit EK, enkel in de match tegen Hongarije moest hij een set toegeven. Zijn tegenstander tegen Finland, Miikka O'Connor, kwam nooit verder dan zeven punten. Met een 2-0 voorsprong was de wedstrijd reeds gestreden: de opponent van Florent Lambiet bleek namelijk geblesseerd.

0 - 3 Finland - België
0-1Alex NAUMI (EU-362)-Robin DEVOS (EU-77)2-311, 9, -5, -5, -3
0-2Miikka O'CONNOR [EU-329]-Cedric NUYTINCK (EU-35)0-3-3, -7, -2
0-3Mika RASANEN-Florent LAMBIET (EU-98)0-3W.O.

 

Met de groepszege in de hand kunnen Nuytinck en co. hoopvol uitkijken naar het vervolg van het tornooi. Daarin strijden ze vanaf nu voor de titel in de tweede divisie, of de 17de plaats op de eindranglijst in Luxemburg Stad.