Logo

Le Logis Auderghem heeft zich in een sfeervolle partij geplaatst voor de vierde ronde van de ETTU Cup. Het won thuis met 3-0 van El Nino Praha.

Kou Lei [ITTF-136] opende de strijd voor een quasi volle zaal moeizaam tegen Michal Obeslo [ITTF-258] en wist pas bij een 11-10 tussenstand een eerste voorsprong op de bezoeker te halen. Twee netballen beslissen echter in het nadeel van de Oekraïner. In de tweede set legt Kou meer initiatief aan de dag, terwijl Obeslo nauwelijks iets kan terug doen (11-2). De Tsjech herstelt zich echter in de derde set, maar komt nog steeds te kort (11-7). In de vierde set stoomt Michal echter onmiddellijk naar een 2-6 voorsprong. Als thuisspeler Kou terugkomt tot 5-6, tracht Obeslo via een time-out het tij te keren. Het is echter Kou Lei die opnieuw twee punten op rij scoort. Het vervolg is een spannend slot waarin Kou Lei – die op 9-9 een gewonnen punt sportief herspeelde toen alleen hij een netbal zag op zijn eigen opslag – op 10-9 een eerste matchpunt behaald. Obeslo countert echter en verovert tot twee maal toe een setpunt, maar na een goede aanval van Kou Lei (13-12) besliste het net ditmaal in het voordeel van de thuisspeler.

Publiekslieveling – alhoewel de Logis Boys nooit onder deden voor Kou Lei én Yannick Vostes – Jean-Michel Saive [ITTF-128] kreeg met Antonin Gavlas [ITTF-271] geen gemakkelijke tegenstander tegenover zich. De eerste sets won de ouderdomsdeken van het Belgische tafeltennis nog behoorlijk vlot, maar de derde set moest hij laten gaan om te recupereren. Een zware vierde set eindigde nipt in zijn nadeel waarna er alsnog een belle aan te pas kwam. Daarin nam Gavlas een verschroeiende start (2-5), maar de Tsjech – die volop voor snelheid gaat – plaatst zijn ballen niet goed genoeg meer en Saive passeert hem (6-5), waarbij een time-out Gavlas in eerste instantie geen soelaas biedt maar de Tsjech komt uiteindelijk wel terug tot 8-7. Jean-Mi neemt dan zelf een pauze om met vernieuwde krachten de eindstrijd aan te gaan. Hij vervoert meteen drie matchballen, maar wordt eenmaal gepasseerd en een bal die het net raakt springt zo over tafel. De laatste matchbal in de reeks raakt ook het net, maar het is Gavlas' bal die zo naast tafel verdwijnt.

Na de pauze moet Yannick Vostes [ITTF-256] in eerste instantie zijn meerder erkennen in Tomas Tregler [ITTF-270]. Zijn service brengt hem echter beter in de wedstrijd, waardoor hij bij 10-9 een eerste setpunt vast heeft. Tregler weet dat echter weg te werken en zelf op voorsprong te komen. De Tsjech probeert de tweede set winnend af te sluiten met een snelle opslag, maar de reflexen van Vostes staan scherp. Via een nieuwe goede opslag én een goede return in het volgende punt brengt Yannick de stand opnieuw in evenwicht. Ook in de derde set is er aan het einde van de set geen verschil tussen beide spelers (10-10). Ditmaal maakt Vostes het bij 15-13 uit. Tregler kraakt onder de druk van Yan en neemt bij 5-2 een time-out, die hem echter niet helpt (8-4). Tomas laat zichtbaar zien dat hij niet meer weet hoe hij Vostes kan bedreigen. Toch moet ook de thuisspeler bij 9-6 even een nieuwe focus vinden met een time-out nadat twee ballen net over tafel belandden. Een foute aanval van Tregler bezorgt Yannick uiteindelijk vier matchpunten. Hij benut meteen de eerste met een sterke return.

3 - 0 Le Logis Oudergem - El Nino Praha        
1 - 0 KOU Lei [136] - Michal OBESLO [258] 3 - 1 -11, 2, 7, 12
2 - 0 Jean-Michel SAIVE [128] - Antonin GAVLAS [271] 3 - 2 9, 5, -5, -9, 9
3 - 0 Yannick VOSTES [256] - Tomas TREGLER [270] 3 - 1 -5, 11, 13, 6

 

Voor een uitbundige spionkop plaatst Le Logis zich zo met 3-0 voor de vierde ronde van de ETTU Cup, waarin het volgende week al het bezoek krijgt van het Franse La Romagne. Een sterkere tegenstander uit de Pro A met onder andere Abdel-Kader Salifou, die in het verleden al heeft bewezen Saive aan te kunnen.