Logo

De derde ronde van de ETTU Cup verliep volgens een verwacht sportief patroon. Enkel Istanbul wist zich als reekshoofd niet te plaatsen voor de 1/8ste finales bij de heren. Bij de dames wist TTSC Nord de titelfavoriet uit te schakelen.

De Oekraïense dames van TTSC Nord kregen met het Russische Evromost meteen de nummer een voorgeschoteld, maar dat liet hen koud. Na verlies in het openingsduel stoomden de bezoekers door naar een 1-3 zege en wist zich zo als enige team uit de kwalificaties voor de kwartfinales te plaatsen. Bij de heren zorgde Cajasur Priego voor de stunt door op bezoek in Turkije het rechtstreeks geplaatst Istanbul met 0-3 uit te schakelen.

Le Logis Oudergem wist zich afgelopen zaterdag ook voor de 1/8ste finales te plaatsen door kwalificatieteam El Nino Praha uit te schakelen. Zaterdag 21 december wacht een nieuwe thuiswedstrijd tegen het Franse La Romagne, dat met een ruimere 3-0 te sterk was voor het Oostenrijkse Ligist. Cajasur Priego krijgt het bezoek van Magistral Moscou. Zugbrücke Grenzau gaat op bezoek bij het Franse Istres, terwijl het Kroatische Zagreb een verplaatsing maakt naar het Poolse Grodzisk Mazowiecki om er Bogoria partij te geven.

Bij de dames wisten naast TTSC Nord ook  Dr. Casl Zagreb (Kroatië), Hodonin (Tsjechië), Lille (Frankrijk), Linz Froschberg (Oostenrijk) en Grand-Quevilly (Frankrijk) zich te plaatsen voor de kwartfinales in januari. Zij krijgen daarin het gezelschap van een team dat derde eindigde in de poulefase van de Champions League.