Logo

Niet alleen de Champions League start dit weekend, ook de clubs in de ETTU Cup komen zaterdag en zondag voor het eerst in actie. Ons land is goed vertegenwoordigd met maar liefst zes teams.

Slechts twee herenteams komen dit weekend al in actie. Promovendus Royal Alpa Ixelles zakt af naar het Spaanse Irun, waar het niet alleen de lokale club Leka Enea maar ook het Portugese Juncal en het Turkse TED Istanbul partij zal geven in groep A. Vedrinamur is dan weer groepsfavoriet in groep B. Het krijgt de concurrentie van het Spaanse Arteal, het Turkse Yalova, het Roemeense Mioveni en het Schotse organiserende team North Ayrshire.

Beide clubs moeten zich in de top twee van hun poule scharen om door te stoten naar de tweede ronde. In het weekend van 10 en  11 oktober zullen ze al zeker geen verplaatsing maken naar het Nederlandse Zoetermeer, dat al zeker gastheer zal zijn van Sokah Hoboken. De Antwerpenaren zijn op basis van hun sterkte immers rechtstreeks geplaatst voor de tweede groepsfase van de ETTU Cup. Le Logis Oudergem zal pas eind oktober voor het eerst in actie treden in de derde ronde (1/16de finale).

Naast deze vier herenteams hebben ook twee damesteams zich ingeschreven voor de 2de Europese bekercompetitie. Door het beperkt aantal inschrijvingen start de competitie voor AFP Antwerpen en TT Vedrinamur pas begin oktober. De eerste ronde wordt gewoonweg overgeslagen. Antwerpen is groepsfavoriet in een groep van vier waarvan de eerste twee teams doorstoten naar de derde ronde. Vedrinamur is op papier het minst sterkste team in de hele competitie en is zelfs in een groep van vijf ingeloot.