Logo

Royal Alpa Ixelles en TT Vedrinamur zijn goed op weg om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de ETTU Cup. Beide teams hebben hun lot voor plaatsing in eigen handen.

De spanning is vooral te snijden voor het Brusselse team dat – net als alle andere ploegen in poule A – een overwinning boekte en een nederlaag leed. De vier teams staan zo elk met vier punten gedeeld eerste (of laatste) waardoor iedereen het lot in eigen handen heeft. De winnaars van de laatste wedstrijden stoten door naar de tweede ronde. Alpa moet daarvoor voorbij het Portugese Juncal.

Vedrinamur leed nog geen nederlaag in twee wedstrijden. In de poule van vijf staat het – met een wedstrijd minder gespeeld – momenteel tweede na het Spaanse Arteal. Ongeslagen blijven is het ideale scenario om zich te plaatsen voor de tweede ronde, maar ook één zege uit de wedstrijden tegen het Turkse Yalova en het Roemeense Mioveni kan voldoende zijn als de onderlinge scores gunstig uitvallen.

In poule C zijn de resultaten van de zondagochtendsessie reeds gekend. Het Italiaanse Marcozzi en het Turkse BBSK Istanbul zijn – zelfs met nog een wedstrijd te gaan – mogelijke tegenstanders van Sokah Hoboken in de tweede fase van het tornooi. De uitslagen uit poule D zijn nog niet gekend.