Logo

Het Brusselse team Alpa Ixelles heeft de eerste groepsfase van de ETTU Cup niet overleefd. In een bijzonder spannende poule eindigde het uiteindelijk derde.

Als vierde team in poule A was het sowieso niet evident om door te stoten, maar de vier teams bleken bijzonder aan elkaar gewaagd. Na twee rondes had iedereen een wedstrijd gewonnen én verloren waardoor de derde ronde beslissend zou worden.

De Brusselaars, die aantraden met Florian Cnudde (foto), Matas Skucas en Rodrigue Jamin, wonnen hun eerste wedstrijd nipt van het Turkse TED Istanbul, maar ging daarna met 0-3 ten onder tegen de Spaanse thuisploeg Irun Leka Enea.

In de beslissende wedstrijd tegen het Portugese Juncal kon Alpa nog een maal scoren, maar dat was onvoldoende voor winst waardoor de Portugezen via dit rechtstreekse duel doorstoten naar de tweede ronde. Ook het Spaanse Irun zal in de tweede ronde nog spelen, nadat het TED Istanbul opzij zette. Door de zege van de Brusselaars tegen de Turken eindigen ze uiteindelijk op een mooie derde plaats.