Logo

De Nederlander Rajko Gommers lijkt zijn draai gevonden te hebben bij zijn nieuwe club, Sokah Hoboken. Hij was de sterkste speler tijdens de Europese campagne op bezoek bij uitgerekend zijn voormalige club en zorgde zo mee voor de tweede plaats in groep A.

Het Antwerpse team was rechtstreeks geplaatst voor de tweede ronde van de ETTU Cup, de tweede Europese bekercompetitie, en werd ingeloot bij Enjoy&Depoy Taverzo. De groepsfavoriet stond ook in voor de organisatie van de kwalificatiepoule waarin de nummers een en twee doorstoten naar de derde ronde.

Hoboken opende tegen het op papier zwakste team van de groep, het Italiaanse Marcuzzi. Zij legden nauwelijks een strobreed in de weg voor de vice-landskampioen en werden met 3-0 opzij gezet.

 

Als tweede trof Hoboken zaterdagavond gastheer Zoetermeer, de ex-club van Gommers. Taverzo heeft zelf dan weer een Belg in de gelederen met Julien Indeherberg, maar die kwam zaterdag nog niet in actie. Aangezien de thuisploeg haar eerste duel had verloren van het Hongaarse Szeged, moest Enjoy&Deploy winnen om nog kans te maken op de door hen gegeerde derde ronde.

De Zuid-Koreaan Kang Dongsoo deed wat van hem verwacht werd: winnen van Kilomo Vitta. De jonge Martin Khatchanov stuntte dan weer door zijn landgenoot Gommers in de belle te verslaan. Taverzo leek dus op koers voor winst, zelfs als Zhang Dong Ying logisch wint van de 14-jarige Roel Bogie. Dat was buiten Rajko Gommers gerekend, die zijn nederlaag tegen Khatchanov grandioos in de vergetelheid bracht door zijn voormalige teamgenoot Kang onverwacht in drie sets te passeren. Vitta klaarde uiteindelijk de klus voor Sokah door Khatchanov te verslaan. Met twee zeges uit twee wedstrijden was Sokah na dag een al meteen zeker van de derde ronde.

 

Op zondag speelde het Antwerpse team nog tegen Szeged om de groepswinst. Rajko Gommers wist zijn partij winnend af te sluiten, maar daar bleef het helaas bij, waardoor ze genoegen moesten nemen met de tweede plaats.

In de derde ronde neemt Sokah Hoboken het op tegen een van de acht reekshoofden in de ETTU Cup, alhoewel ze door de geleide loting Le Logis Oudergem wel zullen ontwijken.