Logo

AFP Antwerpen heeft haar rol als groepsfavoriet tijdens de eerste ronde van de ETTU Cup niet kunnen waarmaken. Het eindigde pas derde in haar groep en is Europees uitgeschakeld.

Het Roemeense Dumbravita was al een eerste doorn in het oog van de Belgische landskampioen. AFP, dat in dit duel aantrad met de Nederlandse meisjes Angelique Gertenbach en Melissa Bours en Natalia Klimanova, ging met behoorlijk zware 0-3 cijfers onderuit. De Antwerpse dames hielden zich zaterdag wel in de strijd om de tweede plaats met een nipte zege op het Spaanse Vic. Natalya Prosvirnina bleek een onneembare horde voor Angelique en Natalija, maar beide dames namen wel de maat van Claudia Caymel. Tussendoor won Elena Chmiguelskaia in de belle de derde pot van Ana Garcia.

Op zondag was het er op of er onder tegen het onbekende Poolse Lublin. Die bleek uiteindelijk met 1-3 te sterk voor het Antwerpse team (Angelique, Natalija en Elena), dat zo een derde plaats bemachtigd in poule A. Net niet voldoende om door te stoten naar de tweede ronde.