Logo

De kwartfinales van de ETTU Cup brachten slechts weinig verrassingen met zich mee. Zes van de acht ploegen die uit de Champions League zijn gewipt, maar overwinteren in de tweede Europese bekercompetitie, plaatsten zich voor de halve finales. Enkel de Franse clubs Istres (heren) en Grand-Quevilly (dames) wisten deze slachting te overleven.

Istres verdedigde in Ostrov met succes een 3-1 thuisoverwinning. Het kon een tweede overwinning boeken tegen de Tsjechen (2-3). het Franse La Romagne had thuis nipt verloren van Werder Bremen, maar wist in Duitsland zelf nipt met de zege aan de haal te gaan. Helaas voor La Romagne hadden ze uiteindelijk toch een set minder gewonnen dan de thuisploeg over de twee wedstrijden heen. Het Oostenrijkse Niederösterreich zette de scheve situatie tegen Halmstadt (Zweden) recht door in eigen huis amper een set weg te geven. Vaillante Angers (Frankrijk) boekte een tweede overwinning tegen het Spaanse Borges Vall.

Bij de dames boekten Bursa (Turkije) en Lyssois (Frankrijk) een tweede overwinning in de kwartfinales tegen respectievelijk Balaguer (Spanje) en Kazan (Rusland). Spannender was het tussen Postas en Hodonin, die elk een nipte 3-2 overwinning boekten. Het Hongaarse Postas trok uiteindelijk aan het langste eind dankzij een beter setquotiënt tegen haar Tsjechische tegenstander. De verrassing van deze ronde komt van het Franse Grand-Quevilly, dat de vloer aan veegde met Szekszard uit Hongarije. Over twee duels verloren de Franse dames slechts een individuele wedstrijd.