Logo

De Franse heren van Istres zetten een bijzonder mooi parcours neer in de ETTU Cup. Ondanks dat de Champions League-ploegen reeds in de vorige ronde hun intrede maakten, blijft Istres op koers voor de finale.

Het team van Benjamin Brossier, Paul Gauzy en Omar Assar nam afgelopen weekend zowaar de maat van Niederösterreich. In eigen huis wonnen de Fransen met 3-2 van de Oostenrijkers, die vooral moesten rekenen op de ongeslagen Hou Yingchou om hun kansen voor de finale gaaf te houden. Stefan Fegerl en Daniel Habesohn kwamen te kort om een uitzege te boeken.

In de andere halve finale is er minder goed nieuws voor de Fransen. Angers Vaillante verloor in eigen huis met 1-3 van Werder Bremen. Jon Persson opende wel met winst voor de thuisploeg tegen Constantin Cioti, maar Bastian Steger en Kirill Skachkov bleven nadien ongeslagen voor de Duitsers.

 

Bij de dames heeft het Turkse Bursa momenteel de beste papieren op een finaleplaats. Het team van Hu Melek won met 1-3 op bezoek bij de Franse dames van Grande-Quevilly. In de andere halve finale waren de twee punten van de ongeslagen Nederlandse Li Jiao onvoldoende voor thuisploeg Postas. Het Hongaarse team moest uiteindelijk met 2-3 haar meerdere erkennen in CP Lyssois Lille-Métropole.