Logo

De heren van Werder Bremen en Niederösterreich hebben zich geplaatst voor de finale van de ETTU Cup. Bij de dames zullen Bursa en Lille om de hoogste eer vechten.

Niederösterreich moest in de heenwedstrijd nog nipt het hoofd buigen voor het Franse Istres, in eigen huis had het meer grip op de wedstrijd en kon het een 2-3 achterstand wegwerken met een 3-1 overwinning. Werder Bremen ondervond minder tegenstand van Angers, dat twee keer in vier duels opzij werd gezet. Opnieuw geen Frans succes dus in de tweede Europese bekercompetitie, nu beide vertegenwoordigers van onze zuiderburen voor de eindmeet reeds zijn uitgeschakeld. Het is – ondanks de sterke interne competitie – reeds van het seizoen 2011-2012 geleden dat een Frans team (Angers) zich nog voor de finale kon plaatsen.

Bij de dames gaat de eindstrijd tussen het Turkse Bursa, dat over twee wedstrijden slechts een duel verloor tegen het Franse Grand-Quevilly, en Lyssois. Het tweede Franse team in de halve finales nam in beide wedstrijden de maat van het Hongaarse Postas.