Logo

De ETTU heeft de loting voor de tweede Europese Beker uitgevoerd. Vier Belgische teams hebben zich ingeschreven bij de heren.

In de eerste ronde bij de heren treden alvast Sokah Hoboken en Vedrinamur aan, waarbij deze laatste zelfs gastheer zal worden voor een poule D. Het Naamse team krijgt het bezoek van het Spaanse Burgos, de Schotten uit Knightswood en het Turkse Sistem Reklam. De Antwerpenaren maken de verplaatsing naar Kroatië. Daar kijkt het in de ogen van thuisploeg Varazdin, het Turkse Ankara Spor en de Portugezen uit Juncal.

Ook Le Logis Oudergem is van de partij, maar is dankzij haar sterkte rechtstreeks geplaatst voor de derde ronde van deze bekercompetitie. Vedrinamur en Hoboken spelen hun eerste ronde tijdens het weekend van 17 en 18 september 2017.

 

De dames van Vedrinamur hebben zich eveneens ingeschreven voor de ETTU Cup. Zij kruisen in het weekend van 29 en 30 oktober (ook in eigen huis) de degens met het Spaanse Balaguer, het Portugese Ponta do Pargo (ex-club van Karen Opdenkamp) en Luzern uit Oostenrijk.