Logo

Twee Belgische teams strijden reeds vanaf de eerste ronde in de ETTU Cup. Zowel Vedrinamur als Sokah Hoboken bleven dit weekend in hun eerste poulefase ongeslagen.

Vedrinamur had de eer om thuis te spelen en was gastheer voor Knightswood (Schotland), Burgos (Spanje) en Sistem Reklam (Turkije). De Spanjaarden waren de moeilijkste tegenstander in het eerste duel van deze vierkamp, maar dankzij een homogene prestatie van Thibaut Darcis (foto), Hervé Delporte en François Gobeaux trok de thuisploeg aan het langste eind. De Schotten en Turken vormden minder een probleem en werden telkens met 3-0 opzij gezet. Daarbij deed ook Nicolas Marchal twee maal zijn duit in het zakje.

Sokah Hoboken maakte de verplaatsing naar Varazdin, waar deze week ook de Jeugd Open van Kroatië werd gespeeld. Zij namen het op tegen de thuisploeg, het Turkse Ankara en het Portugese Juncal. De Antwerpenaren hadden geen enkel medelijden met hun tegenstanders en peuzelden hen allen met 3-0 op. Rajko Gommers en Kilomo Vitta gebruikten hierbij hun internationale ervaring, maar Olav Kosolosky toonde bijzonder veel mentale veerkracht als jeugdspeler bij zijn debuut op dit niveau. Hij wist in het openingsduel tegen de Turken een 1-2 achterstand om te zetten in winst na twee keer met het kleinste verschil (12-10 en 11-9) zijn tegenstander te verschalken.

 

Beide groepswinnaars zijn zo geplaatst voor de tweede ronde. Achter hen werd het nog bijzonder spannend, want de resterende teams gaven elkaar geen duimbreed toe en konden elk twee maal winnen. Uiteindelijk hadden Knightswood en Varazdin het beste quotiënt. In de twee andere groepen stoten Vydrany (Slowakije), Mioveni (Roemenië), Marcozzi (Italië) en Istanbul (Turkije) door. 

Naast Sokah en Vedrinamur heeft ons land nog een derde ploeg actief in de tweede Europese bekercompetitie. Landskampioen Le Logis Oudergem is – ondanks dat het de Fransman in dubbele aansluiting Abdel-Kader Salifou niet mag opstellen – rechtstreeks geplaatst voor de derde ronde.