Logo

Vedrinamur heeft zich verrassend kunnen plaatsen voor de derde ronde van de ETTU Cup. De Naamse dames wisten in eigen huis een tweede plaats af te dwingen in de groepsfase van het tweede Europese bekertoernooi.

De Spaanse groepsfavoriet Balaguer-Villart was net een maatje te groot voor het jonge Naamse team, dat steunde op de talenten Morgane Guidon en Natacha Koszulap, aangevuld met Stéphanie Preudhomme en Alicia Dubois. Tegen het Portugese Ponta do Pargo stuntte het thuisteam echter met een nipte 2-3 zege, om daarna de tweede plaats veilig te stellen tegen het Zwitserse Luzern.

De heren van Vedrinamur konden ook stunten in hun tweede kwalificatiegroep met een nipte 2-3 winst tegen het Spaanse Irun Leka Enea. Ook tegen Varazdin (Kroatië) speelde de Naamse formatie sterk, maar onze landgenoten moesten toch met 2-3 het onderspit delven waardoor de derde ronde net niet haalbaar bleek. Hervé Delporte was in de derde wedstrijd wel de enige speler die kon winnen van het Tsjechische El Nino Praha.

Sokah Hoboken tenslotte eindigde eveneens derde in haar tweede kwalificatiepoule. Ook de Antwerpenaren wisten bijna te stunten, maar gingen met 2-3 toch de boot in tegen het Spaanse Cajasur Priego. Rajko Gommers had kansen om een 2-1 voorsprong te verzilveren, maar kwam net te kort tegen Carlos Machado. Hoboken hield de eer wel hoog dankzij een zege tegen Knightswood.

 

Ondanks de uitschakeling van twee teams, blijft België ook bij de heren vertegenwoordigd in de derde ronde. Landskampioen Le Logis Oudergem is immers rechtstreeks geplaatst voor deze fase van het toernooi.