Logo

Sokah Hoboken wacht nog op een eerste winst in ETTU Cup. Ook groepsleider Sao Roque bleek een maatje te sterk.

Het Antwerpse Sokah Hoboken heeft een zware eerste dag achter de rug met nederlagen tegen het Londense Fusion en de Hongaren uit Szeged.

Tegen de ongenaakbare Portugezen van Sao Roque, een dorpje op het eiland Madeira, zijn de verwachtingen niet hoog gespannen. Philippe Mans krijgt deze keer de kans om van het Europees niveau te proeven. Deze keer blijft Tim Janssens aan de kant.

Ook de Portugezen hebben hun tactiek gewijzigd. Kopman Enio Mendes krijgt wat rust en wordt als derde man uitgespeeld.

Kilomo Vitta opent daardoor tegen de enorm solide Duarte Fernandes, maar geraakt helaas niet door de stugge verdediging en loeiend harde aanvallen heen.

Kevin Vissers leek even voor een stunt te zorgen, maar in de belle bleef Nuno Henriques hem toch de baas.

Philippe Mans speelt na de pauze in de derde wedstrijd tegen de Portugese kopman, Enio Mendes. De sterke man uit 1ste nationale komt echter nooit in het stuk voor.

Sokah Hoboken kan nu nog de eer redden tegen de thuisploeg van Enjoy&Deploy Zoetermeer, dat tegen het Londense Fusion kans op succes heeft.

{tab=Vitta - Fernandes}

Duarte Fernandes heeft gisteren al bewezen een zeer solide derde speler te zijn. Vandaag wordt hij uitzonderlijk als tweede man opgesteld, en ook die rol maakt hij waar. Kilomo Vitta probeert door het spel van de Portugees heen te geraken, maar slaagt daar niet in.

{tab=Vissers - Henriques}

Kevin Vissers start bijzonder goed aan zijn eerste set en loopt al snel 4-0 uit. Een voorsprong die Henriques even kan wegwerken, maar Vissers speelt onbevangen drie setpunten bij elkaar. De eerste twee kan de Portugees redden, maar een netbal halverwege het derde punt levert Vissers een voorsprong in sets op.

Het omgekeerde beeld zien we in de tweede set waar de Portugees kan uitlopen en Kevin moet proberen aanklampen. Inhalen lukt echter niet, ondanks enkele prachtig uitgespeelde punten.

In set drie heeft Vissers tot 5-5 een lichte voorsprong op zijn opponent, maar bij 6-8 dreigt hij zijn antwoorden te verliezen. Hij neemt een time-out en krijgt de nodige raadgevingen van teamgenoot Tim Janssens. Kevin kan de situatie gelijk trekken en zelfs enkele setpunten veroveren. Bij 12-11 kan hij de situatie in zijn voordeel beslechten.

Na een vroege 1-3 achterstand weet de Antwerpse speler het momentum in zijn voordeel te kantelen. Bij 5-3 neemt Nuno Henriques een time-out. De speler blijven aan elkaar gewaagd, maar vooral de Belg schudt enkele prachtige topspins uit zijn backhand (8-8). Ondanks verwoede aanvalspogingen ziet Sokah de vierde set uit handen glippen.

Nuno zet van bij aanvang van de belle de druk hoog tegen Visser (2-5), die zich na de kantwissel lichtjes herstelt (4-6). De netrand beperkt hem tot twee maal toe op eigen opslag langszij te komen (7-9). Henriques zet bovendien zijn eerste van drie wedstrijdpunten om.

{tab=Mans - Mendes}

Het klasseverschil tussen de Portugese kopman en Philippe Mans is duidelijk zichtbaar in de eerste set.

In de tweede set blijft dit verschil bestaan. Philippe moet, ondanks goede bedoelingen en prachtige slagen, het hebben van die enkele foutjes die Enio Mendes (ITTF-278) maakt.

Mans ondergaat ook in de derde set de wet van de sterkste, maar kan deze keer wel zelf een punt maken met een verrassend scherpe forehand.