Logo

Sokah Hoboken speelde in haar tweede wedstrijd in de ETTU Cup tegen de Hongaren uit Szeged, maar gingen na sterk verweer onderuit.

Na een rustpauze, Hoboken was in de tweede ronde vrijgesteld, herneemt de Antwerpse ploeg tegen de Hongaren uit Szeged. Tegenstander van dienst verloor in de eerste wedstrijd van de tot nu toe ongenaakbare Portugezen, maar nam daarna de maat van thuisploeg Enjoy&Deploy Zoetermeer.

Het eerste punt gaat verloren: Kilomo Vitta heeft het lastig met het spel (en geluk) van Atilla Koszo.

Tim Janssens zet alle zeilen bij in de tweede wedstrijd tegen Robert Dudas en haalt er al minstens een belle uit, die hij met nipt verschil verliest.

Hoboken is met een vijfkoppig team afgezakt naar Zoetermeer. Vandaag krijgt Steven Bovenisty zijn kans na een pauze van tien minuten. Het lijkt na twee sets een ongelijke strijd te worden, maar Steve weet de rollen nipt om te draaien en er alsnog een belle uit te halen. Daarin toont de Hongaar echter opnieuw zijn sterkte.

De Antwerpse ploeg leidt zo haar tweede nederlaag in twee wedstrijden en ziet haar kansen op een derde plaats, die recht geeft op de tweede ronde van de ETTU Cup, stilaan in rook opgaan.

{tab=Vitta - Koszo A.}

Na een moeizame start weet Kilomo zijn Hongaarse tegenstander voldoende onder druk te zetten en nipt de eerste set binnen het halen.

In de tweede set zien we het omgekeerde beeld: Kilomo start beter, maar moet zijn voorsprong op het laatste moment uit handen geven.

Set drie start in het voordeel van de Hongaar. Vitta kijkt constant tegen een achterstand aan. Hij kan die niet meer rechtzetten.

Wat Kilomo ook probeert, Atilla Koszo heeft een antwoord klaar. Bij 3-6 gaat hij uiteindelijk te rade bij coach-van-dienst Kevin Vissers. De Antwerpenaar hervat met een gelukje en een punt, maar kan net niet langszij komen (5-7). Een gemiste kans: de Hongaar geeft te weinig kansen weg om het momentum te laten kantelen. Uiteindelijk verliest Vitta de wedstrijd door een gemiste opslag.

{tab=Janssens - Dudas}

Voor het gemak van de scheidsrechter heeft Tim Janssens de lijst bij van toegelaten rubbers. Hij mag de wedstrijd bijgevolg zonder veel problemen aanvatten.

Daarin speelt hij gemotiveerd tegen zijn ervaren tegenstander. Het levert hem een quasi continu licht voordeel op gedurende de eerste set. Het levert de nieuwkomer bij Sokah de eerste set op.

Janssens heeft bij aanvang van de tweede set het voordeel, maar ziet dat langzaam wegzakken (6-8). Hij weet echter de juiste punten op het juiste moment te maken en komt terug tot 9-8. Daar blijft het helaas bij.

In een wisselend spelbeeld hebben beide spelers quasi om beurten het voordeel in deze derde set. Bij 5-7 besluit Tim toch een time-out te nemen in de hoop het tij te keren. Het mag niet baten. Tim kan, ondanks sterk weerwerk, niet meer langszij komen.

Ondanks een vroege voorsprong van de Limburger is het Robert Dudas die halverwege de set het voordeel heeft (4-6). Tim probeert met veel balgevoel, gewisseld met aanvallend spel, de Hongaar te breken, maar komt niet dichterbij (6-8). Iets wat wel lukt bij zijn volgende opslagbeurt. Bovendien houdt hij ook daarna de stand in evenwicht (9-9). Met een nieuwe goede servicedubbel maakt hij de set uit.

Tim kan de greep op de wedstrijd grotendeels vasthouden. Ondanks een vroege voorsprong van de Hongaar (3-1) is het verschil bij de kantwissel miniem in zijn voordeel (5-4). Met een nieuwe opslagbeurt loopt Tim verder uit (7-4) waardoor Dudas genoodzaakt is een time-out te nemen. De kloof wordt slechts met een punt gedicht (8-6). Tim loopt opnieuw tot drie punten uit (9-6) maar moet de Hongaar toch langszij laten komen. Door een "double touch" kijkt Janssens tegen een wedstrijdpunt aan. Dudas scoort.

{tab=Bovenisty - Lukacs|active}

Er is duidelijk een klasseverschil tussen de tweede Europese bekercompetitie en het Belgische 1ste nationale. Bovenisty doet zijn stinkende best, maar komt in de eerste set nooit in de buurt van tegenstander Levente Lukacs.

In de tweede set kan Steve de Hongaar bijhouden tot 5-7. Dan gaan drie ballen op rij in het net. Bal vier vliegt over (moedeloos) over tafel.

Het verschil blijft te duidelijk merkbaar als Bovenisty bij 0-4 een time-out neemt. Op karakter kan hij echter toch langszij komen tot 6-6, of mede door concentratieproblemen bij Lukacs die zowaar een opslag mist. Bovenisty staat plots 9-7 voor. Twee netrandjes later, eerlijk verdeeld, heeft de Belg zijn eerste setpunten van de wedstrijd beet. De eerste kan Levente wegserveren, bij de tweede speelt hij de bal over tafel. De eer is alvast gered.

In een verbeten strijd tracht Bovenisty opnieuw boven zich uit te stijgen en houdt zowaar zijn tegenstander, ondanks een tijdelijke achterstand, in het vizier. Een nieuwe setbal zit er echter niet in, maar hij belet Lukacs wel de wedstrijd bij 9-10 te beslechten. Als Lukacs twee maal op rij mist is de belle een feit.

Levente Lukacs neemt overduidelijk het voortouw in die vijfde set en geeft maar weinig kansen aan Steve (2-5). Een gebeten Bovenisty probeert het tij te keren, maar ziet zijn ballen keer op keer naast of over tafel gaan.