Logo

Grenzau en Levallois, twee ploegen die vanuit de Champions League in de ETTU Cup zijn verzeild, konden hun openingswedstrijd niet winnen.

De ploegen die derdes zijn geëindigd in hun poule van de Champions League komen dit jaar uit in de kwartfinales van de ETTU Cup. Grenzau en Levallois verloren de heenwedstrijd van die kwartfinales met het kleinste verschil op bezoek bij respectievelijk Chartres en Saarbrücken.

Praag en Pontoise wisten wel te winnen. El Nino bleek met 1-3 te sterk in Moskou; Cergy gaf thuisploeg Bremen geen punt ondanks twee belles.

Bij de dames was er een finale avant-la-lettre te bezichtigen in het Nederlandse Heerlen. De winnaar van de Champions League 2009-2010 nam het daar op tegen het eerste reekshoofd Fenerbahce Istanbul. Ondanks een mooie 2-0 voorsprong moest de thuisploeg uiteindelijk tevreden zijn met een nipte zege dankzij een tweede overwinning van verdedigster Li Jie.

De andere winnaars zijn Berlijn (3-0 tegen het Oostenrijkse Strock), Lille (3-1 tegen het Spaanse Cartagena) en het Poolse Tarnobrzeg (1-3 in Vladivostok).