Logo

Infinity Heerleen heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de ETTU Cup.

Thuis nam het al bij al makkelijk de maat van de Russische tegenstander Viktoria Moskou, dat eerder nog Minerois versloeg. Volgende tegenstander voor onze noorderburen, overigens de ex-ploeg van Karen Opdencamp, nemen het in die kwartfinale op tegen het Turkse Fenerbahce. De Turken bleken met 3-0 te sterk voor het Portugese Ponta do Pargo, eveneens een voormalige ploeg van Belgisch beste dame.

Titelverdediger in de ETTU Cup zelf, het Spaanse Cartagena, gaat ook door na een 3-1 thuiszege tegen Linz. De andere kwartfinalisten zijn het Franse Lille, het Oostenrijkse Strock, Berlijn (Duitsland), Vladivostok (Rusland) en Tarnobrzeg (Polen).

Bij de mannen heeft het eerste team van Saarbrücken zich ook kunnen plaatsen voor de kwartfinales na een zege de heren van Cartagena. Bremen is de tweede Duitse ploeg in de volgende ronde. Daarmee is Duitsland samen met Rusland (Horizont en Moskou) de sterkst vertegenwoordigde natie. De vier ander ploegen zijn Chartres (Frankrijk), Borges (Spanje), Cagliari (Italië) en het Oostenrijkse Wels.