Logo

Europa kan 4-1 voorsprong na eerste dag nipt behouden

Tijdens het laatste weekend van oktober werd de tweede manche van de Europe Asia All-Stars gespeeld. Het Franse Vendée was "the place-to-be" om tien toppers uit twee continenten aan de slag te zien.

 

Het is reeds voor het vierde opeenvolgende jaar dat de ATTU en de ETTU dit exhibitietornooi houden. De opzet is simpel: in een heen- en terugwedstrijd staan vijf Aziatische spelers en vijf Europese spelers tegenover elkaar. Elke wedstrijd bestaat uit tien duels verspreid over twee dagen, waarbij elke speler dus tweemaal aan tafel verschijnt. In de lente staat de thuiswedstrijd in Azië geprogrammeerd, terwijl Europa haar spelers kan aanmoedigen in de herfst. Elk continent mag slechts een speler per land aanduiden, wat de competitie des te interessanter.

In de Franse Vendée wist Europa (Maze, MAttenet, Samsonov, Ovtcharov en Crisan) na de eerste speeldag een verrassende 4-1 voorsprong uit te bouwen op Li Ping, Chan Kazuhiro, Jiang Tianyi, Ryu Seung Min en Achanta. Een heuse stunt leek in de maak, maar het Aziatische team kwam op de tweede speeldag nog langszij (4-4). Toch trok Europa aan het langste eind met zeges van Ovtcharov tegen de Zuid-Koreaan Ryu en de Roemeen Crisan op de Indiër Kamal Achanta.

Aangezien de Aziaten hun thuiswedstrijd met 7-3 wonnen in Tianjin, gaat de uiteindelijke titel voor de vierde opeenvolgende keer naar het gele continent. Europa boekte in Frankrijk overigens nog maar haar tweede zege uit acht duels. In november 2009 eindigde het duel op 5-5, waarbij Europa het testduel won.