Logo

Tweede manche ruim naar bezoekend continent

Het was een moeilijk tornooi voor Europa, dat op eigen continent speelde in Minsk. In de hoofdstad van Wit-Rusland stonden het voorbije weekend de twee belangrijkste tafeltenniscontinenten tegenover elkaar voor de terugwedstrijd van de jaarlijkse Euro-Asia All Stars Series.

Zoals gebruikelijk kon er van elk land slechts een speler geselecteerd worden. Voor Europa speelden de Deen Michael Maze, de Rus Alexey Smirnov, thuisspeler Vladimir Ssamsonov, de Duitser Ovtcharov en de Franse debutant Adrien Mattenet. De bezoekers traden aan met Gao Ning (Singapore), Chuang Chih-Yuan (Taïwan), Joo Se Hyuk (Zuid-Korea), Xu Xin (China) en Tang Peng (Hongkong).

Op het einde van de eerste dag was alles nog mogelijk: Azië had na vijf wedstrijden slechts een puntje meer dan de Europeanen. Smirnov en Samsonov versloegen respectievelijk Chuang (3-2) en Joo (3-2), terwijl Maze (Gao Ning; 2-3), Ovtcharov (Xu Xin; 2-3) en Mattenet (Tang Peng; 1-3) hun meerdere moesten erkennen in hun tegenstander.

Na een verkwikkende nachtrust sloegen de Aziaten echter genadeloos toe. Enkel Smirnov kon nog een zege boeken voor het Europese team tegen Gao Ning in de allerlaatste wedstrijd. Maze (tegen Tang Peng) en "Vladi" (tegen Xu Xin) konden nog een belle afdwingen maar kwamen daarin te kort.

Europa - Azië 3 - 7
Michael MAZE - GAO Ning 0 - 3
Alexey SMIRNOV - CHUANG Chih-Yuan 3 - 2
Vladimir SAMSONOV - JOO Se Hyuk 3 - 2
Dimitrij OVTCHAROV - XU Xin 2 - 3
Adrien MATTENET - TANG Peng 1 - 3
Michael MAZE - TANG Peng 2 - 3
Adrien MATTENET - CHUANG Chih-Yuan 1 - 3
Dimitrij OVTCHAROV - JOO Se Hyuk 0 - 3
Vladimir SAMSONOV - XU Xin 2 - 3
Alexey SMIRNOV - GAO Ning 3 - 2