Logo

Het eerste thuisverlies in de Euro-Asia Cup is geleden. Europa ging in Bergen met 4-6 de boot in tegen Azië.

Na de eerste dag stond Europa al 2-3 achter. In de mons.arena werden de Europeanen door bijna dubbel zoveel supporters gesteund. Het heeft echter niet kunnen baten.

In de eerste wedstrijd moest Chen Weixing zich al gewonnen geven tegen Tang Peng (2-4). Een wedstrijd later staat het al 2-5 na verlies van Jean-Michel Saive tegen Joo Se Hyuk. Een gelijkspel en testmatch is nu alleen nog haalbaar als alle andere wedstrijden door Europa worden gewonnen.

Vladimir Samsonov zet alvast de toon dooe Jun Mizutani te verslaan in een bijzonder spannende wedstrijd (3-5). Even later gaat de droom aan diggelen: een spectaculair spelende Ma Long veegt Timo Boll bij wijlen gewoon van tafel. De Duitser doet wat hij kan, maar moet zich uiteindelijk gewonnen geven. Bij 3-6 is Azië al zeker van de zege van het evenement en de eindzege in 2010.

Kalinikos Kreanga speelt nog een eerreddende wedstrijd tegen Chuang Chih-Yuan. In een potje pingpong waarbij de bal nauwelijks voor de bezoekers is te volgen, laat staan voor de spelers, weet Kreanga wel nog een 4de wedstrijd uit de brand slepen (4-6). De Griek is meteen de enige Europese speler die zijn beide wedstrijden winnend kon afsluiten.