Logo

Kalinkos Kreanga heeft de eer de avond te sluiten en kan de schade voor Europa beperken tot 4-6 na winst op de Taiwanees Chuang Chih-Yuan.

Voorbeschouwing

Op Europees niveau helt de balans tussen beide spelers door naar de Taiwanees die in de Europese Champions League de Griek 3 maal kon verslaan. Enkel in 2001 was Kreanga sterker. Beiden spelen dit jaar voor een Franse club in de Pro A. De ontmoeting van vanavond kan dus een vervolg krijgen in de wedstrijden tussen Hennebont en Levallois in de hoogste Franse divisie.

Sets 1 en 2

Kreanga kan de eerste set naar zich toe trekken (11-6), maar moet in de tweede set onmiddellijk de rol lossen (1-5). Met bijzonder snel spel weet Chuang de Griek volledig uit ritme te houden (2-9). Kalinikos moet echt hopen op fouten bij zijn tegenstander, maar die maakt ze niet en haalt de tweede set ruim binnen (3-11).

Set 3

Ondanks een snelle voorsprong voor Chuang (1-3), weet de Griek een 6-4 voorsprong op te bouwen in de derde set. Ditmaal lijkt hij de snellere reflexen te hebben. Kalinikos kan zijn voorsprong, mede dankzij fouten van Chuang, verder uitdiepen tot 9-5. Twee goede opslagen van de Taiwanees later staat het 9-7. Tijd voor de Hongaarse coach om in te grijpen. Met succes: Kreanga wint het volgende punt en heeft 3 setpunten. Eentje is genoeg om opnieuw op voorsprong te komen.

Set 4

Na een bijzonder snel spelletje pingpong (de bal was nauwelijks te volgen) komt Chuang opnieuw 1-3 voor. Ditmaal kan Kreanga niet snel terugkomen, maar zijn rughand werkt weldegelijk nog goed (2-4). Op eigen opslag moet hij de Taiwanese speler echter verder laten uitlopen tot 2-6. Met opnieuw enkele prachtige rughand op voorhand topspinnen en, helaas, ook een misser staat het 3-7. Met twee bijzonder goede opslagen sluipt Kreange opnieuw dichterbij (5-7), maar de aanval van Chuang blijft te sterk (6-8). Met de rughand komt Kreanga toch langszij (8-8) en voor (9-8). Een fout van Chuang later heeft de Griek 2 wedstrijdpunten op eigen opslag. Chuang bijt echter snel van zich af en weet zo de eerste onschadelijk te maken. De laatste aanval van de speler van Levallois gaat echter over waardoor Europa nog een laatste eerredder kan halen. Kreange blijft zo als enige Europese speler ongeslagen op het evenement.