Logo

Tang Peng verruimt de Aziatische voorsprong tot 2-4 na winst tegen Chen Weixing. De Oostenrijker vond, ondanks enkele sublieme punten, onvoldoende antwoord op het snelle aanvalsspel van de Hong Kongse speler.

Voorbeschouwing

In 2007 en 2008 stonden beide spelers 2 keer tegenover elkaar in de ITTF Pro Tour. Tang Peng wist de wedstrijden toen, niet zonder slag of stoot, te winnen.

Set 1

In een drukkere en bijgevolg sfeervollere zaal mag Chen Weixing opnieuw de dag openen. Hij kan als eerste een mooie voorsprong bijeenspelen (5-2) met zowel prachtige eigen punten als het afdwingen van fouten bij zijn tegenstander. Tang Peng kan de snelle aanvallen van de thuisspeler moeilijk volgen en komt zelfs 9-3 achter. Cheng wint de eerste set uiteindelijk vrij makkelijk met 11-4.

Set 2

Tang Peng slaagt in de tweede set wel een voorsprong uit te bouwen (0-3). Chen Weixing houdt de Hong Kongse speler echter in het vizier met enkele prachtige overnames (4-5). Het is echter Tang Peng, die met enkele listige ballen, opnieuw een kloof van 3 punten kan slaan (5-8) en verder kan uitlopen tot 6-10. De Oostenrijker kan de eerste 3 setpunten wegwerken, waarop Tang Peng langs de kant wordt geroepen door zijn coach. Zonder succes: Chen komt bij 10-10 langszij. Een goede opslag later heeft Tang Peng een 5de setpunt, die hij met een kantbal kan omzetten.

Set 3

Bij aanvang van het tweede punt van de derde set moest Chen (1-0) even zijn veters knopen. Misschien door die korte onderbreking kan Tang Peng uitlopen tot 1-5. Het publiek neemt het op voor de 38-jarige Oostenrijker, die bij 2-6 zijn tweede punt van deze set pakt. Tang Peng blijft echter heer en meester van het spel, ondanks een prachtige rally van Chen Weixing (3-7). De Oostenrijker geraakt meer en meer gefrustreerd door het ontbreken van punten (3-9). Het publiek moedigt hem opnieuw aan, maar Tang Peng verwerft toch 6 setpunten (4-10). De derde wordt omgezet via het net (6-11).

Set 4

In de vierde set tapt Chen uit een ander vaatje. Goede verdediging en aanval wisselen elkaar opnieuw af (3-1), samen met een exacte plaatsing betekent dit een verdiende voorsprong (4-2). Tang Peng komt terug tot 4-3 door een kantbal te redden en daarna een bal van Chen over het net zien vliegen. Een gefrustreerde Chen uit zijn moedeloosheid door, net als gisteren, een vlieg te achtervolgen tot groot jolijt van het publiek. De concentratie keert terug en Chen neemt opnieuw het heft in eigen handen (7-4). Twee fouten en een prachtig geplaatste aanval van Tang Peng verder staat het echter (7-7). Het publiek schaart zich opnieuw achter de Europeaan. Tang Peng blijft echter heel precies en snel aanvallen (7-9), waarop de Hongaarse coach een time-out vraagt. Na de onderbreking behaalt Tang Peng onmiddellijk 3 wedstrijdpunten. Tang Peng verzilvert de tweede en brengt Azië op een 2-4 voorsprong.