Logo

Jean-Michel Saive stapt voor de tweede keer dit evenement in de ring. Deze maal neemt hij het op tegen Joo Se Hyuk.

Voorbeschouwing

In 2007 stond Jean-Michel Saive al eens oog in oog met de Zuid-Koreaan tijdens het WK. Saive boog toen met 1-4.

Set 1

Na een aarzelende start houden beide spelers elkaar in evenwicht. Saive blijft topspinballen versturen naar de Zuid-Koreaan die ze telkens mooi teruggeeft. Het visueel aantrekkelijke spel is echter bijzonder zwaar voor de toch bijna 41-jarige Saive. Bij een 2-5 tussenstand zucht Saive al even… Gelukkig voor hem worstelt Joo even met zijn eigen opslag en die van Saive (4-5) waarna we overgaan tot de orde van de wedstrijd: Saive topspint, Joo verdedigt. Op een korte bal van Saive valt Joo Se Hyuk aan, maar zijn bal gaat over (5-5). Twee fouten van Saive later moet het publiek zich even laten horen (5-7). Onverwacht zien we bij 6-7 een aanvallende Zuid-Koreaan die, na een lange topspin-op-topspin rally 6-8 kan voorkomen. Een voorsprong die hij op eigen service omzet in 4 setpunten. Saive mildert tot 8-10, maar moet toch het hoofd buigen. Na twee flash-incidenten moet de omroeper het publiek even vermanen.

Set 2

In de tweede set houden de spelers elkaar in eerste instantie in evenwicht (3-3). De talrijke toeschouwers scharen zicht uiteraard als een man achter het plaatselijke idool, die 5-3 kan voorkomen maar zijn tegenstander ziet terugkomen (5-5). Publieksspeler Saive verliest de volgende twee punten op eigen opslag maar kan de situatie rechttrekken (7-7). Na een prachtig lange rally trekt Saive het publiek volledig met zich mee naar 8-8, maar moet uiteindelijk 2 setpunten toestaan aan Joo Se Hyuk.  De eerste is onmiddellijk de goede.

Set 3

Met een prachtige tegenaanval opent Joo Se Hyuk de score in de derde set. Pas bij 0-3 kan Saive de nul wegspelen via eenzelfde tactiek. Ondanks prachtig spel ziet Saive de Zuid-Koreaan verder uitlopen om bij 1-5 een time-out te vragen. Het publiek laat zich opnieuw horen. Saive kan voorzichtig terugkomen (4-6). Maar een fout en een netbal later kijkt hij opnieuw tegen een achterstand van 4 punten aan (4-8). Een kloof die hij kan milderen tot (8-9), maar niet helemaal kan rechttrekken op eigen service (8-10). Saive wou te mooi spelen en een bal achter het net droppen, maar kwam helaas niet eens over de netrand. Het eerste wedstrijdpunt is meteen het goede voor de Zuid-Koreaan.