Logo

Het Aziatische team leidt momenteel in de Euro-Asia Cup met 2-3. In het Belgische Mons konden enkel Kreanga en Böll een Europese zege boeken.

In de openingswedstrijd wist Chuang Chih-Yuan de verdedigende Oostenrijker Chen Weixing op snelheid te winnen. Weixing kon enkel de tweede set naar zich toe trekken met aanvallend spel.

Kreanga en Joo Se Hyulk creëerden een prachtig showspel. De Griek had eveneens geen problemen met het verdedigende spel van de Zuid-Koreaan. Vooral zijn rughand was bij wijlen onevenaarbaar.

Samsonov kon goed meedraaien met de nummer 1 van de wereld, Ma Long. Pas in de 5de set stak Ma Long, die sukkelt met een stressfractuur aan de voet, een tandje bij en kwam Samsonov er nauwelijks nog aan te pas.

Timo Böll bracht de Europeanen opnieuw langszij met een droge 3-0 tegen de Japanner Jun Mizutani, die met moeite in het stuk voorkwam.

Publiekslieveling Saive trad als laatste aan in mons.arena tegen Tang Peng uit Hong Kong. De bijna 41-jarige Belg vocht voor wat hij waard was en dwong, deels dankzij de steun van het publiek in de 4de set, een belle af. De niet aflatende Jean-Mi kreeg 4 wedstrijdpunten tegen, maar dat belette hem niet om bij 11-10 er zelf een te versieren. Het bleef daar echter bij en Tang Peng bracht de Aziaten opnieuw op voorsprong.

Europa - Azië (2 - 3) na dag 1

  • Chen Weixing - Chuang Chih-Yuan (1 - 3: -6, 5, -9, -3)
  • Kalinikos Kreanga - Joo Se Hyuk (3 - 0: 10, 8, 3)
  • Vladimir Samsonov - Ma Long (2 - 3: -9, 6, 10, -7, -7)
  • Timo Böll - Jun Mizutani (3 - 0: 4, 8, 9)
  • Jean-Michel Saive - Tang Peng (2 - 3: 8, -7, 6, -7, -12)