Logo

Dinsdag 12 en woensdag 13 oktober zijn Tafeltennisactua.be en Tafeltennis.nu in Mons aanwezig op de Europe-Asia Cup. Vorig jaar startten de ETTU en de ATTU met dit nieuwe topevenement. Het idee is simpel: welk continent is het sterkste in een dubbele ontmoeting verspreid over een jaar?

Editie 2009

Het Chinese Beijing was de eerste gastheer voor een dergelijke topontmoeting. Het gastcontinent won de ontmoeting met 6-4. Ovtcahrov en Maze konden elk 2 wedstrijden winnen. Böll was er toen niet bij. Het Aziatische team bestond uit 2 Chinezen, waaronder Ma Long.

De terugwedstrijd werd uitgevochten in het Turkse Istanbul. Na twee dagen en tien wedstrijden was de stand mooi in evenwicht. Een 11de wedstrijd moest de beslissing brengen. Samsonov versloeg Li Ching met Europese winst als gevolg.

Azië won dus de allereerste editie, maar enkel als je de individuele winstpartijen bij elkaar optelt (11-10).

Editie 2010

Het Aziatische deel van editie 2010 vond dit jaar opnieuw plaats in Beijing. Deze keer kon de Europese delegatie het gastcontinent  tot een gelijkspel dwingen. Omdat het reglement zegt dat er altijd een winnaar moet zijn werd opnieuw een 11de wedstrijd gespeeld, deze keer gewonnen door Azië.

&

Dinsdag 12 en woensdag 13 oktober mag Europa haar eer in 2010 verdedigen in Bergen. Tafeltennisactua.be en Tafeltennis.nu zullen er bij zijn met een gezamenlijke internationale live verslaggeving van dit topevenement.

Wil je het evenement liever zelf bijwonen? Dat kan ook. Er zijn nog steeds tickets beschikbaar. Reserveren kan op het telefoonnummer +32 (0)65 32 05 91 of via e-mail. Meer info vind je terug op de website van de organisatie.