Logo

Dinsdag 12 en woensdag 13 oktober zijn Tafeltennisactua.be en Tafeltennis.nu in Mons aanwezig op de Europe-Asia Cup. Het Europese team wordt uiteraard geleid door Timo Böll, maar wie zijn de andere aanwezige spelers?

Timo Böll (ITTF-2) kan moeilijk afwezig blijven bij een dergelijk evenement. De beste Europeaan van het moment zal de ploeg trekken tegen de beste Aziatische spelers. Net als het eerste seizoen speelt de Duitser ditmaal enkel in Europa. Landgenoot Dimitrij Ovtcharov verving hem telkens in Beijing. Böll, regerend Europees Kampioen, verloor tijdens zijn vorige deelname geen enkele wedstrijd.

Vladimir Samsonov (ITTF-8), voormalig Europa's beste is met een 8ste wereldrangschikking momenteel de tweede beste Europese speler. Samsonov was er elke editie bij en kent een winstpercentage van 43%. De Wit-Rus was de speler die vorig jaar in Istanbul de zege aan Europa kon schenken dankzij een overwinning in de 11de wedstrijd tegen Li Ching uit Hong Kong.

Kalinikos Kreanga (ITTF-22), reeds lang de beste Griekse speler én steeds goed op internationaal niveau, vervangt de geblesseerde Deen Michael Maze. Kreanga heeft in 2009 beide ontmoetingen gespeeld, helaas voor hem zonder persoonlijk succes.

Chen Weixing (ITTF-20) is de 4de geselecteerde Europese speler. Hij dankt zijn deelname aan het feit dat hij zijn landgenoot Werner Schlager voorbij had gestoken op de ranking van juli. De genaturaliseerde Chinees uit Oostenrijk debuteert op deze manier in de Europe-Asia Cup.

Jean-Michel Saive (ITTF-46) heeft van de organisatoren een wild-card gekregen. Met zijn palmares verdient hij zeker en vast een plaats tussen de grootste speler, maar met een 46ste plaats is hij wel de minst sterke deelnemer aan het evenement. Benieuwd of Saive met de steun van het thuispubliek kan stunten.

Aangezien er uit elk land maximaal 1 deelnemer mag aantreden is Christian Süss, sinds deze maand nochtans ook in de top-20, niet geselecteerd voor dit evenement. Ook Ovtcharov valt buiten de selectie. Eerst en vooral omdat zijn landgenoot Timo Böll deze keer deelneemt, maar bovendien is hij wereldwijd geschorst. De Duitser met Oekraiense roots werd namelijk betrapt op het gebruik van clenbuterol tijdens een controle buiten competitie.

&

Kunnen de Europeanen net als vorig jaar de zege thuis houden? Je kan het dinsdag 12 en woensdag 13 oktober live volgen op Tafeltennisactua.be en Tafeltennis.nu

Wil je het evenement liever zelf bijwonen? Dat kan ook. Er zijn nog steeds tickets beschikbaar. Reserveren kan op het telefoonnummer +32 (0)65 32 05 91 of via e-mail. Meer info vind je terug op de website van de organisatie.