Logo

Elk jaar is er een clash der continenten met een Euro Asia All Stars Challenge. Dit jaar was de Chinese stad Dongguan gastheer van dienst. Het thuiscontinent trok met een klein verschil aan het langste eind.

Het evenement is simpel: vijf Aziatische spelers en vijf Europese spelers strijden op twee dagen en in tien duels om de titel van 'best continent'. De enige beperking? Slechts een speler per land. Het is dus vooral een competitie met het oog op de breedte van de sport op beide continenten. In het thuisteam namen Fan Zhendong (China), Chuang Chih-Yuan (Taïwan), Wong Chun Ting (Hongkong), Gao Ning (Singapore) en Joo Saehyuk (Zuid-Korea) de honneurs waar. Het Europese team bestond uit Vladimir Samsonov (Wit-Rusland), Tiago Apolonia (Portugal), Andrej Gacina (Kroatië), Alexander Shibaev (Rusland) en Chen Weixing (Oostenrijk).

Europa kwam op de eerste dag meteen op voorsprong dankzij een overwinning van Shibaev op Wong, maar dat was van korte duur: zeges van Joo (op Galina) en Fan (op Apolonia) zorgden dat het thuiscontinent een voorsprong had. Azië legde nadien de grond voor haar eindzege vast met twee nieuwe overwinningen. Chuang kwam tot twee maal toe terug van een setachterstand tegen Samsonov en stoomde nadien door in de belle naar 11-5. Eenzelfde verhaal voor Gao Ning tegen Chen Weixing. De Oostenrijker won de eerste twee sets, maar kan in sets drie en vier nét niet winnen. In de beslissende vijfde set trok de Singaporees aan het langste eind. Tussenstand: 4-1 voor Azië.

Het verschil was klein, dus begon Europa vol goede moed aan de tweede competitiedag. Hongkonger Wong was opnieuw slachtoffer van dienst en moest deze keer in een belle zijn meerdere erkennen in Chen Weixing. In een nieuwe vijfsetter bracht Gao Ning de stand in evenwicht tegen Gacina. Een 0-2 voorsprong was voor de Kroaat net onvoldoende, want in de drie volgende sets trok hij telkens met 9-11 aan het kortste eind. Apolonia bracht Europa terug op voorsprong tegen Chuang, terwijl Fan Zhendong Azië de overwinning bezorgde met een overwinning op Samsonov. Shibaev sleepte de dagzege (2-3) voor Europa nog uit de brand met een overwinning in drie sets op Joo Saehyuk.