Logo

Boll: "Alles ging fout vandaag"

Vandaag zijn de halve finales van de Europese Supercup gespeeld. In tegenstelling tot voorgaande jaren is het evenement sinds dit jaar een ploegencompetitie met als deelnemers de finalisten van de Champions League en de winnaar van de ETTU Cup, aangevuld met een Aziatische gast.

 

Düsseldorf beet als winnaar van de ETTU Cup deze morgen de spits af tegen het Russische UMMC Ekatarinaburg, de verliezende finalist van de Champions League seizoen 2011-2012. De Chinees Hou Yingchao stal de show voor UMMC door zowel Patrick Baum als Timo Boll in drie sets te verslaan. Christian Süss moest in vijf sets het onderspit delven tegen de Europese vice-kampioen Tan Ruiwu. Boll wist de Duitse eer wel hoog te houden door Grigory Vlasov te verslaan. Een onverwachte overwinning dus voor UMMC dat bovendien geen beroep kan doen op de Deen Michael Maze, die een nieuwe lange revalidatieperiode wacht na een heupoperatie. Timo Boll was op de website van de ETTU duidelijk: "Alles ging vandaag verkeerd. Hou speelde bovendien schitterend. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd verloren in het cruciale derde duel."

3 - 1 UMMC Ekatarinaburg - Borussia Düsseldorf        
1 - 0 HOU Yingchao - Patrick BAUM 3 - 0 11, 4, 3
1 - 1 Grigory VLASOV - Timo BOLL 0 - 3 -4, -5, -5
2 - 1 TAN Rui Wu - Christian SÜß 2 - 3 -9, -4, 6, 5, 7
3 - 1 HOU Yingchao - Timo BOLL 3 - 0 9, 6, 10

 

Het wordt overigens een volledige Russische finale in Orenburg. De ploeg uit de gaststad wist haar openingswedstrijd tegen het Koreaanse Samsung Life Insurance. Enkel "nieuwe Belg" Alexey Smirnov moest – ondanks enkele setpunten in zijn voordeel – een set toestaan aan de genodigden. Zaterdag staat dus een herhaling van de Champions League finale van 2012 op het programma. Düsseldorf en Samsung spelen morgen nog een kleine finale.

0 - 3 Samsung Life Insurance - Orenburg        
0 - 1 JEONG Sangeun - Vladimir SAMSONOV 0 - 3 -5, -4, -9
0 - 2 SEO Hyundeok - Dimitrij OVTCHAROV 0 - 3 -6, -7, -9
0 - 3 LEE Sangsu - ALexey SMIRNOV 1 - 3 -5, -7, 12, -5