Logo

Deen behaalt goud in eerste optreden na lange afwezigheid

 

Michael Maze heeft in het Russische Ekatarinaburg de Europese Supercup op zijn naam gezet. In de finale versloeg hij voor de tweede keer dit tornooi Dimitrij Ovtcharov.

 

Voor de Deen was het zijn eerste grote tornooi sinds zijn lange afwezigheid door een operatie aan zijn knie. Hij wist meteen te verrassen door het goud te veroveren. Na groepswinst gisteren, versloeg Maze vandaag de Rus Alexey Smirnov in vier nipte sets en voor de tweede maal dit tornooi titelverdediger Dimitrij Ovtcharov. Net als de wedstrijd in de groepsfase kon de Deen pas in de belle definitief afstand nemen van Ovtcharov.

De strijd om het brons tussen Smirnov en de Griek Kalinikos Kreanga, waarbij de thuisspeler met het kleinste verschil het brons behaalde.

Michael Maze gaat zo de geschiedenis in als de laatste speler die de Europese Supercup op zijn naam kon zetten. Vanaf volgend jaar wijzigt het stramien van het evenement immers van een individuele competitie naar een clubcompetitie met de beste teams uit de Champions League, ETTU Cup en mogelijk ook een wildcard.