Logo

Dimitrij Ovtcharov heeft de goede form na zijn gedwongen rustpauze onmiddellijk te pakken. Hij won de Europese Super Cup van de verrassend sterke thuisspeler Alexandr Shibaev.

Voor Ovtcharov en Shibaev was het tweede ontmoeting van het tornooi want ook in de poules gaven ze elkaar partij. In de poules was de Duitser reeds met 3-1 te sterk maar dat kon niet beletten dat beide spelers doorstootten naar de halve finales. Werner Schlager won geen enkele wedstrijd en werd 4de in poule B na Patrick Baum.

In de andere poule werd de internationale ranking gevolgd. Vladimir Samsonov won groep A voor Christian Süss. Adrian Crisan en reserve-speler Grigory Vlasov waren er bijgevolg aan voor de moeite.

Tijdens de halve finales wist Ovtcharov in een evenwichtige partij de Wit-Rus Samsonov met 2-4 te verslaan. Een mooie zege, maar dé stunt van het tornooi kwam op naam van thuisspeler Shibaev die, niet zonder de nodige inspanningen, zijn halve finale in de belle won van Christian Süss.

In de finale versloeg Ovtcharov de revelatie van het tornooi een tweede keer, ditmaal met 4-2, en behaalt zo een prijzenpot van maar liefst 50.000 dollar binnen. Een geslaagde rentrée op het hoogste niveaeu. Samsonov werd uiteindelijk derde door een leeggespeelde Süss in de kleine finale geen enkele kans meer te geven.