Logo

Deen wordt ongeslagen groepswinnaar tijdens Europese Supercup

 

Vandaag startte de Europese Super Cup 2011 in het Russische Ekatarinaburg. De meest opvallende verschijning is de Deen Michael Maze die op indrukwekkende wijze zijn terugkeer op het hoogste niveau maakt.

 

Maze werd ingedeeld in groep A met de Duitsers Dimitrij Ovtcharov en Bastian Steger. De vierde speler in deze groep is de Rus Kirill Skachkov, die in extremis Timo Boll verving. Van meet af aan wist Michael Maze zich in de schijnwerpers te spelen. Hij startte tegen groepsfavoriet Ovtcharov en wist die wedstrijd zowaar in de belle naar zich toe te trekken. Daarna bleken Skachkov én Steger niet sterk genoeg een set af te snoepen van de herboren Deen.

In groep B moest de Wit-Rus Vladimir Samsonov twee maal in de belle buigen voor zowel Alexey Smirnov en de Griek Kalinikos Kreanga. De Duitser Patrick Baum kon hij wel de baas blijven. Met slechts een zege kon "Vladi" zich niet plaatsen voor de halve finales van morgen. Die eer gaat naar de ongeslagen Kreanga en thuisspeler Smirnov.

Michael Maze mag zijn fenomenale start verder kracht bij zetten in de halve finale tegen Smirnov. Kreanga neemt het op tegen de tweede uit groep A: titelverdediger Dimitrij Ovtcharov.