Logo

Frankrijk verovert zilver en brons

 

De Italiaan Leonardo Mutti heeft de Fransen het nakijken gegeven tijdens de Jeugd Top 10 in Roemenië, maar Frankrijk verovert wel tweemaal goud bij de cadetten.

 

Tussen al het Franse geweld, maar liefst vijf Franse junioren plaatsten zich bij de junioren voor deze Top 10, ging het goud deze keer dus niet naar de zo geroemde Franse opleiding. De Italiaan Leonardo Mutti, die al langer een mooie toekomst werd voorgeschreven, ging met hoogste eer lopen voor Enzo Angles en Alexandre Robinot. Het was echter kantje boordje, want de drie medaillewinnaars wisten gedurende de drie dagen van het tornooi elk zeven van hun negen wedstrijden te winnen. Voor de laatste ronde stonden zelfs vier spelers op gelijke hoogte met elk veertien punten: naast Mutti en Angles hadden ook Antoine Hachard (Frankrijk) en Tamas Lakatos (Hongarije) nog alle kansen op de titel in deze spannende editie.

Ook bij de dames was het een spannende competitie. De Roemeense Bernadette Szocs begon de slotdag slecht met een nederlaag tegen de Nederlandse Britt Eerland, maar herstelde zich in de andere topduels tegen de Portugese Maria Xiao (vierde) en de Russische Noskova (zilver). Het brons ging naar de verrassend sterke Hongaarse Mercedes Nagyvaradi.

Geen goud dus voor Frankrijk bij junioren, maar de opvolging is wel voorzien. In de beide cadettenreeksen waren onze zuiderburen wel het sterkst. Bij de jongens was het volledige podium voorzien van de Franse tricolore met Can Akkuzu, Romain Ruiz en Alexandre Cassin. Bij de meisjes ging Audrey Zarif met het goud lopen voor de Duitse meisjes Wan Yuan en Alena Lemmer.