Logo

Enkel juniores kunnen status van reekshoofd waarmaken

De eerste twee dagen van de Jeugd Top 10 zitten er op. Er vielen heel wat verrassingen te noteren, maar Frankrijk is en blijft een topland.

 

Voor het eerst sinds een aantal jaren is er geen Belgische deelnemer aanwezig. Robin Devos stond als vierde reservespeler op de lijst, maar moest uiteindelijk niet aantreden. Frankrijk is het sterkst vertegenwoordigd, met zowaar vijf spelers bij de jongens junioren.

Enzo Angles, op papier slechts de negende sterkste deelnemer, heeft na twee speeldagen de beste papieren voor een eindoverwinning. Hij moest enkel het onderspit delven tegen landgenoot Benjamin Brossier. De Europese nummer een maakte in zijn andere wedstrijden echter enkele misstappen en staat slechts zesde in de voorlopige rangschikking. Leonardo Mutti (5) staat momenteel op de tweede plaats voor Antoine Hachard.

Bij de junioren dames, de enige reeks zonder Franse deelnemers, houden alle topfavorieten stand. Thuisspeelster Szocs en de Russische Noskova blijven ongeslagen, maar worden op de voet gevolgd door Britt Eerland (Nederland) en Maria Xiao (Portugal). Het belooft in deze reeks een spannende dag te worden, want deze vier speelsters treden enkel nog onderling tegen elkaar aan.

Met drie deelnemers werd verwacht dat Frankrijk ook bij de cadetten zou domineren, maar het is de Pool Patryk Zatowka die als enige ongeslagen de eerste twee dagen overleefd. Hij moet zijn status wel nog bevestigen met wedstrijden tegen de drie Fransen, waarvan er twee op papier sterker zijn dan hem.

Audrey Zarif verbaast vriend en vijand bij de cadettes. De Française, als negende geplaatst, moest enkel buigen voor de Duitse Lemmer.