Logo

Een Kalinikos Kreanga in supervorm heeft zich geplaatst voor de finale tegen Vladimir Samsonov op het Europese Top 12-tornooi.

In een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd tegen de Oostenrijker Werner Schlager had de speler van Hennebont zijn tegenstander bijna constant in een ijzeren houdgreep. Enkel de tweede set moest de Griek afstaan aan zijn nochtans goed spelende Oostenrijkse leeftijdgenoot. Het publiek genoot met volle teugen van de snelheid en finesse bij beide spelers.

De rughand van Kreanga werkte op volle toeren. De afwerking van Schlager laat het in de derde set wat afweten waardoor deze eerder makkelijk naar de Griek gaat. Schlager herpakt zich in de vierde set, waarin Kalinikos de rol moet lossen tot 7-3. Met fantastisch blokspel, tegenaanvallen en perfect geplaatste ballen komt Kreanga langszij (8-8). Schlager probeert, maar het spel van de Griek is quasi feilloos en niet te pakken.

De Griek blijft het hoge niveau aanhouden. Bij 2-5 zoekt Schlager heil in een time-out, maar dat kan het tempo van Kreanga niet breken die de wedstrijd in zijn voordeel beslecht.

Werner Schlager: "Ik speelde vandaag goed, maar Kreanga was net beter. In de eerste twee sets had hij een paar keer het geluk aan zijn zijde en in de derde had het ook evengoed 2-1 voor mij kunnen worden. Hij speelde met enorm veel risico. Het grootste probleem is dat hij nog beter speelt als hij voor staat. Kreanga maakt zeker kans om Samsonov te verslaan, maar dan moet hij slimmer spelen en niet enkel met snelheid en kracht, want in dat spelletje is Samsonov beter. Dat is vandaag duidelijk gebleken in zijn match tegen Smirnov."

Resultaat

  • Werner Schlager - Kalinikos Kreanga (1 - 4: -6, 8, -5, -10, -8)